UngeLiv giver gratis og anonym rådgivning. Det betyder, at du ikke behøver at fortælle, hvem du er, når du kontakter os. Som udgangspunkt vil vi dog gerne have nogle kontaktoplysninger, så vi har mulighed for at kontakte dig angående din henvendelse eller ændringer i aftaler.
UngeLiv er et sted, hvor du kan få rådgivning om sex, krop og køn. Her bliver du altid mødt af faguddannet personale. Vi har tavshedspligt og kan give svar på både medicinske, psykiske og sociale spørgsmål.
Vi giver os tid - og her kan du tale om alt.
Hos UngeLiv kan du tale med sundhedspersonale med særlig viden om unge, krop, seksualitet og prævention.
Hos UngeLiv er test og rådgivning på samme sted. Her har vi tid og rum til en respektfuld og fortrolig samtale. Ingen spørgsmål er for store eller små, og her er plads til undren og tvivl. Vi rådgiver om seksuelt overførte sygdomme, graviditet, abort, prævention, krop og køn, seksuelt misbrug og grænsesætning - og meget mere.
UngeLiv er for unge ml. 12-25 år, som bor eller går i skole i Hvidovre.
UngeLiv er et samarbejde mellem Hvidovre Kommune og Region Hovedstaden.
Hvis du har brug for prævention eller at blive testet for seksuelt overførte sygdomme, kan du ikke være 100% anonym. Det kan du læse mere om nedenfor. Vi fortæller også altid grundigt om vilkårene, så du ved, hvad du går med til.
Vi fortæller ikke til nogen, at du taler med os - heller ikke dine forældre eller din læge. Men vi har skærpet underretningspligt, hvis du er under 18 år. Det betyder, at vi som alle andre fagpersoner, der arbejder med børn og unge, har pligt til at underrette kommunen, hvis vi hører, at et barn eller en ung lever under forhold, der gør os bekymrede. Vi gør dog aldrig noget, uden at du ved det.
Som udgangspunkt bliver dine forældre ikke orienteret om din henvendelse til os. Hvis det er første gang du skal have prævention, vil vi anbefale dig, at du fortæller det til dine forældre. Hvis du er under 15 år skal du dog som udgangspunkt have samtykke fra dine forældre eller din værge til at få prævention. Sådan er den danske lovgivning.
Din læge bliver ikke orienteret direkte om at du får prævention hos os. Men det er afgørende for din sikkerhed, at en læge (din egen eller fx på sygehuset) kan se oplysninger om medicin og prævention, hvis han/hun har brug for at vide det. Derfor bliver udleveringen af præventionen noteret online i det Fælles Medicinkort. Kun sundhedspersonale og du selv kan se dine oplysninger i det Fælles Medicinkort på Sundhedsdatastyrelsens hjemmeside (nyt vindue)
Vi registrerer anonymiseret data om alle besøgende i UngeLiv for at følge med i, hvem vi når ud til, og hvad de unge efterspørger hos os. Læs om, hvordan Sundhedsstyrelsen behandler dine personoplysninger her.