Tristhed

Luk alle
Åbn alle

Nogle gange ved man, ikke hvorfor man er trist og andre gange ved man det godt.

Det er helt normalt at være i dårligt humør fra tid til anden, men det er vigtigt at gøre noget ved det, hvis de triste følelser og tanker begynder at fylde mere dag for dag.

Nogle gange ved man, hvorfor man er ked af det, og andre gange gør man ikke. Tristhed kan komme som en reaktion på noget specifikt, fx hvis man slår op med sin kæreste eller bliver uvenner med en god ven, men man kan også opleve at blive trist og ked af det, uden at man rigtigt ved hvorfor.

Du kan miste lysten til at lave det, du ellers kan lide. Fritidsinteresser eller samvær med kammerater er ikke så sjovt eller hyggeligt, som det plejer. Du kan måske også blive hurtigt ked af det, efter du har haft en god oplevelse.

Du kan føle dig mere træt og mangle energi til de ting, du ellers plejer at lave. Måske bliver du mere derhjemme og gider ikke rigtigt lave noget.

Det er almindeligt at have humørsvingninger i nogle perioder, hvor man føler sig glad og ovenpå det ene øjeblik, og i det næste øjeblik er man trist og synes alt bare er træls og svært.

Tristhed kan føre til depression, men der findes forskellige grader af depression, og nogle gange kan det være svært at skelne imellem depression og almindelige humørsvingninger. Hvis du har oplevet noget, som har gjort dig ked af det og påvirket dig meget, kan det udvikle sig til en depression.