Mobning

Når du bliver mobbet, kan du få det rigtig dårligt med dig selv. Mobning kan forfølge dig resten af livet. Hvis du én gang har lært, at du ikke er noget værd, kan det være meget svært at forstå, at det ikke passer.

Luk alle
Åbn alle

Mobning er, når en enkelt person igen og igen bliver holdt uden for en gruppe. Måske bliver han eller hun sparket, slået eller talt ned til. Det vigtigste tegn er, at det sker systematisk, det vil fx sige hver dag eller uge. Mobning er altid, når der er en eller flere mod én anden person.

Det er svært at sige præcist, hvorfor nogle mobber. Der kan være mange forskellige grunde til det, nogle kan fx i virkeligheden have det svært, og så mobber de for at glemme, at de selv har det skidt. Du er altså ikke ond, fordi du mobber. Men det gør ondt på den, du mobber.


Det kaldes digital mobning, når nogen sender trusler eller andre ondskabsfulde beskeder til andre over sociale medier eller lignende. 

Hvis du bliver mobbet, skal du tage fat i en voksen. Det kan være din lærer eller en anden voksen, som du stoler på. Det kan være, at du er bange for, at mobningen bliver værre, hvis du "sladrer" til en voksen, men du har brug for hjælp til at få det stoppet. Det er også altid en god idé at fortælle det til dine forældre, de kan trøste og hjælpe dig og komme med gode idéer til, hvordan mobningen kan blive stoppet.

Du kan også besøge Ungeliv drop-in anonymt og få en snak med en ungerådgiver.